HARDDISKY.CZ
Pomáháme diskům přežít!
 
Hledat :: Seznam uživatelů :: Uživatelské skupiny
Registrace :: Nastavení :: Přihlášení

zapojeny 2 hdd se nezobrazuje v tento pocitac

 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra HARDDISKY.CZ -> pomoc!
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
martincapik



Založen: 01. 06. 2006
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: 01.06.2006 21:27    Předmět: zapojeny 2 hdd se nezobrazuje v tento pocitac Odpovědět s citátem

dobry den vsem,potreboval bych pomoci.Koupil jsem si druhej hdd seegate st3120213a 120gb.zappojil jsem ho s mym halvnim samsung sp0802n 80gb.zapojil jsem ho jako slave.v biosu mi tzo ukazuje dobre.ael nemoho ho majit v tento pocitac.kdyz otevru spravce zarizeni tak ho tam mam a ze funguje spravne,ale nikde nic.co mam delat?diky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Majklos



Založen: 18. 10. 2006
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: 18.10.2006 15:16    Předmět: Help Odpovědět s citátem

Nazdar kamaráde.Mám ten samej problém.Jak jsi to vyřešil.PLS
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
gargakojetin



Založen: 25. 12. 2006
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: 25.12.2006 10:25    Předmět: Odpovědět s citátem

ja mam taky takovej problem
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mr.Funnyshoes



Založen: 09. 01. 2007
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: 09.01.2007 21:41    Předmět: Odpovědět s citátem

Stejný problém mám i já a koukám, že se tady nic nevyřešilo. Má ještě vůbec smysl sem psát?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mr.Funnyshoes



Založen: 09. 01. 2007
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: 17.01.2007 09:49    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja jsem svuj problem s HDD vyresil. Je to celkem jednoducha vec. Ale prijit na to... icon_rolleyes.gif

Jestli jde o stejny problem zjistite nasledovne:
Pravy klik na tento pocitac a moznost spravovat -> sprava disku. Tam by vas disk mel byt videt (s jednosmerkou-zakazem vjezdu znackou). Mel by se vam zobrazit okno s tim, ze chce pridat disk. Zaskrtnout moznost a v dalsim okne tez. OK. Zobrazi hlasku s chybou parity a ze to zapsal do protokolu udalosti. Tam si to taky muzete prohlidnout (o par policek vis nez je sprava disku).
V protokolu zrejme uvidite neco jako

"Disk error
Driver detected a controller error on the device, \Device\Harddisk1\DR1

ATAPI Error
Parity error on device \IDE\IDEport1"

Reseni:
otevrit spravce zarizeni, IDE ATA/ATAPI ovladace a ten ktery je propojen k nasemu disku (primarni/sekundarni) -> druha zalozka "advanced option" a zrejme zarizeni (device)1 kde zmenime transfer mode na "pouze PIO".OK->restart->oddily/format.

GL
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra HARDDISKY.CZ -> pomoc! Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru